Tijgermug al op vijf plekken gespot

//Tijgermug al op vijf plekken gespot

Tijgermug al op vijf plekken gespot

Onlangs is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij een handelaar in gebruikte banden in Etten-Leur de tijgermug aangetroffen. Na Lelystad, Emmeloord, Assen en Weert is Etten-Leur deze zomer al de vijfde gemeente waar deze gevaarlijke exotische mug is gespot. De tijgermug kan ruim 20 virusziekten overdragen, waaronder zika, knokkelkoorts en chikungunya.

Uit de publicatie van de vondst op haar site, blijkt dat de NVWA de tijgermug op 2 augustus heeft ontdekt. Daarmee is dit het tweede achtereenvolgende jaar waarin tijgermuggen in Etten-Leur zijn gevonden.

Dit jaar zijn al in vier andere gemeenten tijgermuggen aangetroffen: in Lelystad,  Emmeloord, Assen en Weert. Voor de eerste drie gemeenten is 2016 het vierde achtereenvolgende jaar van tijgermugvangsten, voor Weert is het het zesde jaar. In Weert is de tijgermug dit jaar voor het eerst aangetroffen bij een handelaar in vrachtwagens.

Wilfred Reinhold, voorzitter van het platform Stop invasieve exoten:  “Uit het feit dat er tijgermuggen bij deze bedrijven rondvliegen blijkt dat deze bedrijven de Warenwet overtreden, evenals het convenant dat de bedrijven met de minister  van Volksgezondheid getekend hebben. Het platform is daarom naar de rechter gestapt, om minister Edith Schippers te dwingen om handhavend op te treden.  De rechter zal eind augustus uitspraak doen.”

By | 2018-01-05T16:46:59+00:00 augustus 15th, 2016|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Tijgermug al op vijf plekken gespot

About the Author: